Дозвіл на роботу в Україні. Працевлаштування іноземців

Послуга включає:

  • Безкоштовна професійна консультація спеціаліста, при замовлені послуги;
  • Підготовка повного пакету документів;
  • Нотаріальне супроводження;
  • Сплата державних мит, зборів, платежів;
  • Проведення безпосередніх робіт пов'язаних з наданням послуги.
Дозвіл на роботу в Україні. Працевлаштування іноземців
  • Послуга доступна по всій Україні (Київ, Харків, Дніпропетровськ, Одеса, Львів, Дніпродзержинськ, Чернігів, Вінниця, Житомир, Хмельницький). Пропонуємо різні форми оплати

    Вартість отримання дозволу на працевлаштування іноземця включає:

    • консультації з усіх питань отримання дозволу;

    • підготовка всіх документів, необхідних для отримання дозволу;

    • нотаріальні послуги;

    • представництво у ВСІХ інстанціях;

    • наш гонорар.

    Дозвіл на працевлаштування - документ, який отримують роботодавці у встановленому законом порядку для працевлаштування іноземних громадян.

    Дозвіл на роботу видається Державним центром зайнятості строком на один рік з його щорічним подовженням. Використання роботи іноземців без дозволу у встановленому законом порядку забороняється, в разі недотримання цієї вимоги на підприємство накладаються санкції -  штраф у розмірі двадцятикратної мінімальної заробітної плати, і надалі такого  іноземного працівника депортують з України.

    Дозвіл на роботу іноземця є підставою для:

    • отримання  іноземцем  довгострокової візи;

    • реєстрації  місця тимчасового проживання  в Україні;

    • оформлення  посвідки  на тимчасове проживання на строк дії дозволу.

     

    За розгляд заяви про надання дозволу на працевлаштування та подовження терміну його чинності з роботодавця справляється плата в розмірі чотирьох мінімальних заробітних плат.

    Дозвіл на роботу для іноземця може бути подовжено, але не більш ніж до чотирьох років підряд. Подати заяву на подовження дозволу необхідно не пізніше ніж за 30 днів до закінчення терміну його дії. Порядок подовження нічим не відрізняється від порядку отримання дозволу.

    Як отримати дозвіл на працевлаштування для іноземця?

    Процедура отримання дозволу на працевлаштування складається з таких етапів:

    • підготовка і подання звіту про наявність вакансій в центр зайнятості для запуску процедури отримання дозволу на працевлаштування іноземця;

    • організація перекладу та нотаріального засвідчення документів про освіту іноземця (в разі наявності – довідки про відсутність судимості, медичної довідки);

    • розробка документів підприємства, необхідних для оформлення дозволу на працевлаштування іноземців – заяв, довідок – для подання в центр зайнятості;

    • розробка контракту між компанією-роботодавцем та найманим іноземцем;

    • отримання на ім’я іноземця довідки про відсутність судимості;

    • отримання на ім’я іноземця медичної довідки, затвердженої Міністерством охорони здоров’я України, про стан здоров’я іноземця;

    • отримання іноземцем картки платника податків в Україні – ідентифікаційного номера;

    • отримання дозволу.

     

        Центр зайнятості просить обґрунтувати доцільність застосування праці іноземців. В той же час обґрунтування не потребують працівники, які:

    • претендують на посаду керівника (заступника керівника), інші посади (у випадку якщо такий іноземець є засновником або співзасновником роботодавця),  що визначається установчими документами;

    • володіють авторським правом та суміжними  правами та запрошуються на роботу в Україну для реалізації цих прав, що підтверджується відповідними документами;

    • направлені закордонним роботодавцем в Україну для виконання певного обсягу робіт (послуг) на підставі договору, укладеного між вітчизняним та іноземним суб’єктом господарювання, за умови, що відсоток кваліфікованих іноземців не перевищує половини загальної чисельності осіб, що працюватимуть на умовах такого договору;

    • належать до категорії "внутрішньокорпоративні цесіонарії”.

    Документи, необхідні для отримання дозволу на працевлаштування іноземця:

    • заява (установленої форми);

    • копії документів про освіту або кваліфікацію іноземця;

    • копії сторінок паспортного документа іноземця;

    • дві кольорові фотокартки іноземця;

    • документ, виданий лікувально-профілактичним закладом, про те, що особа не є хворою на хронічний алкоголізм, токсикоманію, наркоманію або інші інфекційні захворювання, перелік яких визначено МОЗ;

    • довідка, скріплена печаткою та засвідчена підписом роботодавця, про те, що посада, на якій застосовуватиметься праця іноземця чи особи без громадянства, відповідно до законодавства, не вимагає приналежності до громадянства України та не потребує надання допуску до державної таємниці. У разі наявності в роботодавця режимно-секретного органу зазначена довідка надається також за підписом керівника такого органу;

    • довідка МВС про те, що іноземець або особа без громадянства, які на момент оформлення дозволу перебувають на території України, не відбувають покарання за скоєння злочину та стосовно них не здійснюється кримінальне провадження;

    • довідка вповноваженого органу країни походження (перебування) про те, що іноземець або особа без громадянства, які на момент оформлення дозволу перебувають за межами України, не відбувають покарання за скоєння злочину та стосовно них не здійснюється кримінальне провадження

    • Документ про освіту, довідка з лікувально-профілактичного закладу, довідка вповноваженого органу країни походження й інші документи, які видані за межами України, повинні бути перекладені українською мовою, засвідчені згідно із законодавством країни їх видачі та легалізовані в установленому порядку.

    Для працевлаштування іноземця, який претендує на зайняття посади керівника, заступника керівника чи іншої керівної посади, за умови, що такий іноземець є засновником або співзасновником підприємства, установи, організації, роботодавець подає належним чином засвідчені копії установчих документів. У випадку, якщо іноземець є суб’єктом авторського права та суміжних прав і запрошується на роботу в Україну для здійснення цих прав,  до загального переліку документів роботодавець має додати засвідчені нотаріально копії документів, що ідентифікують об’єкт авторського права та/або суміжних прав автора й засвідчують авторське право.

     Після реєстрації Ви отримуєте:

    • дозвіл на працевлаштування;

    • ідентифікаційний номер;

    • трудова угода.

    comments powered by Disqus

    Якщо ви виявили помилку чи неточність в тексті, виділіть її та натисніть Ctrl + Enter

Зворотній дзвінок

Замовлення послуги